TATA CARA NGADAMEL GETUK LINDRI
Getuk
Lindri nyaéta salah sahiji jajanan tradisional anu masih loba dipikaresep kupara
murang kalih di Indonesia. Getuk Lindri ngagaduhan warna anu méncrang janten panambih
daya resep tina parapamésérna. Getuk jadi jajanan anu laku kusabab hargana anu murah
sareng bahan kanggo ngadamelna anu kaétang gampil di pilariana nyeta Sampeu.
Bahan
kanggo ngadamel Getuk Lindri diantarana :
- Sampeu (500 gram),
- Gula Bodas (160 gram),
- Uyah (1/2 sdt),
- Pewarna Makanan (sacekapna).
- kalapa parud, sareng
- uyah (sacekapna).
- parud,
- péso,
- baskom,
- ayakan,
- sééng sareng asepana,
- kompor,
- jumleg, sjb.
- pesék sampeu tina cangkangna dugika bersih,
- kumbah sampeu anu parantos di pesék tina kokotor,
- keretan sampeu ka aralit.
- Seupan sampeu dugika asak sareng hipu.
- Saterasna angkat sampeu tina aseupan teras tiiskeun kalayan tiis.
- Tutu sampeu anu tos tiis, teras tambihan gula bodas sareung uyah kana sampeu éta, tutuan dugika campur gula, uyah, sareng sampeuna.
- Candak hate sampeu anu masih aya dina adonan.
- Tambihan pewarna makanan kana adonan Getuk anu parantos di Tutuan.
- Cetak getuk dugika ngabentuk segi opat, atawa anu sejénna.
Getuk
Lindri tiasa disajikeun kucara tradisional nyaeta simpen getuk dina piring teras
tambihan panambih rasa atawa kalapa di luhuren getuk lindri éta. Tiasa oge kucara
modern nyaeta getuk di bungkus ngagunakeun plastic emameun, biasana getuk anu
di bungkus kuplastik emameun getuk anu di jieun kupabrik-pabrik ageng.
Di susun ku Adis
Apriadi
Kelas IX.4
SMPN 1 Luragung
8 komentar:
Makasih banget yaa. Kepake banget ini buat tugaass
Hatur nuhun.
Hatur nuhuun resep na. Engke bade di cobian ngadamel ah....
Makasih banget yaaaaa udah membantu untuk tugadss
This is da real kunci jawaban...... Thx a lot, banyakin lagi ya
Ngerti........bnget
Asuaaakakakakkakskskdkeiqiqiwowoowowowo
Terimakasih kawan aku jadi mengerti membuat getuk terimaksih ya allah atas semua kemudahan yang engkau berikan😁
Posting Komentar